@ London

Hemat imorgon, da blir det antligen mer fylliga inlagg. Nu mer cider. Nom nom.


London

Sudden, min tama panda, ska med.

Nu kan det bli glest med updates.. ska försöka hitta något internetcafé.. kanske, om jag inte har bättre saker för mig.

Så besviken.

Här tänkte jag hjälpa Marika till Netto så hon kan köpa choklad och bli tjock och glad som handikappad. Men icke, hon orkar inte åka rullstol. Svagt. Svagt.

Nu får hon vänta till nästa lördag, tidigast!

Lördagsmål

Jag tror till 100% på noetik och försöker alltså mentalt blåsa bort askmolnet så vi kommer iväg imorgon. Samlad tankekraft kan påverka etc. etc. Imagine my power! ^^

Jag är supernöjd med min hårfärg som inte syns på denna bild. Men mörkt är det! I love Vera <3 Hon vågar göra saker och sen är hon supertrevlig! Till sommaren ska hon nog få göra något busigt med mitt hår.. vi pratade lite om det men eftersom det är så osäkert som det kan bli så säger jag ingenting haha.
 Andra saker jag gillar just nu (så uppdaterat det kan bli): Mitt schackrutiga hårspänne och min amerikanska baseballtröja!

Kram... :D

Morgonstund

Onyttig för-frukost: Marabou.
Dagens göra: packa och köra Marika i rullstol till Netto (muhahhaha, hon har ingen aning om vad som väntar).
Gårdagens filmval: Distrubia och Draktränaren.
Gårdagens investering: GUL dammsugare (apful).
Glöm för fn inte: minneskort till kameran + laddare.


Jag har funderat på om jag ska köra över denna bloggen till något speciellt tema..? På stan har jag fått lite frågor angående hur jag får mina ögonbryn att se så riktiga ut fast de inte är det, varför jag slutade vara blond och hur jag håller huden så bra fast jag sminkar mig hela tiden...

Så:
- smink
- hår
- hudvård
- skor (cause I love it and they love me)
- mina knasiga tankar som kommer upp ibland
- random

1) Folk verkar ha svårt för att jag "har" 120 nyanser av ögonskugga.. är det sant eller inte? Jag har antagligen många fler men ja, jag har en sådan här palett som ni ser nedan. Det är 120 olika nyanser. Täcker det mesta, right? Saknar dock lite de "naturliga" nyanserna som här syns längst ner till höger - inte så omfattande.

Den här räcker till det mesta, men inte i närheten allting. Kompletterar med röda, rosa, svarta, vita, gråa och beige nyanser vid sidan om. Men jag älskar verkligen denna lilla palette som kommer i en snygg svart box. Har även en uppsättning penslar till dessa.


2) När man rakar ögonbrynen så måste man kunna regler:

 Det ser väl enklare ut än vad det är. Jag brukar börja med att märka ut punkt A på båda ögonbrynen så de hamnar lika långt ifrån näsroten båda två (annars ser man skev ut). Sedan målar jag upp båda med en mörkbrun penna till punkt B och justerar tjockleken på dem. Till slut målar jag B-C. Okej.. det är inte helt sant, så gör jag om jag är superpetig. Normalt kan jag dra två snygga ögonbryn på rak arm så att säga. Gör först den ena och sen blir den andra likadan. Men det är bara vana.

Men ser de inte ut som kladdiga streck då?? Njae, inte om man borstar ut dem.

Kram x.

Kära Marika.

Jag tänker på dig när jag äter denna choklad... NOM NOM NOM.

Sådär som Kissie har det

Jag vaknade jättetidigt (för att vara mig) - nämligen klockan åtta. Insåg att jag faktiskt inte kunde dra i sängen utan fick släpa mig upp direkt för att hinna äta frukost och göra mig i ordning (=måla dit ögonbrynen) innan jag skulle iväg till frisören igen. Valde helt mörkbrunt ihår stället för mörkbrunt med röda toppar så jag slipper de hallonrosa topparna om fyra tvättar igen. Fick komplimanger för mina Blowfish skor (en kvinna ville till och med köpa dem!!!) men de är icke till salu ;). Sen hände det mest fantastiska, jag hann inte ens dra upp kortet så sa frisören att hon bjöd på det. UNDERBART! (Sånt där händer ju bara kändisbloggare, som Kissie, som får rabatt på sina äckelläppar) Gissa vem som ska dit igen och igen och igen!?

Kissie. Inga kommentarer.


Off to Åhléns så färgen sitter där den ska:



OCH håll tummarna att man kommer iväg på söndag *muttrar ilsket och kikar mot island*

Woop woop

Känner mig nördig och spelar onlinespel.


Classy

Owh, vädret verkade ha humörsvängningar idag: regn, sol, regn, dol, hagel, snö, sol. -Planen var ju att fika med Marika och My men Marika skulle gipsa om benet för det gjorde ont + att hon uppenbarligen har lyckats ramla med kryckorna mot en dörr och fått ett jack i huvudet. *klappa på huvudet* Duktigt, igen!;)


Jag har saknat amerikanerna och alla au pairer (och Jens från Tyskland) lite extra mycket idag. Snart kommer Malin hem <3 Fy f** vad jag har saknat den tjejen de senaste veckorna sen jag kom tillbaka från USA.

Här har vi en riktigt classy bild från Malins födelsedag då vi åt middag på Chevy's (mexikanskt). Riktigt.. classy. Ehrm ;)



Dagens:
-"Hjälp t-rex att ta på underkläderna *gör korta t-rex armar och viftar på dem*".
- "....."
- "Tänk om t-rex hade haft underkläder, då hade de behövt ha hjälp att ta på dem."
- "..........."
- "Då hade de behövt göra den här *slänger underkläderna på golvet och börjar peta in fötterna (á la Edward Scissorhands) - fortfarande med händerna i brösthöjd*."
- "....................."
- "Alltså inte konstigt att de dog ut, till och med en fågel hade hunnit picka ihjäl dem under tiden."
- *mental facepalm*



Den vackraste musiken skapar man själv.

Idag kände jag mig lite melankolisk för en stund när jag insåg att jag egentligen inte kan spela något instrument sådär jättebra (råkade lyssna på Vanessa-Mae - violinist). Det gick över ganska snabbt, för jag kom på att jag kan måla!

Det ska jag göra idag - måla samt försöka blåsa bort askmolnet från England så vi kommer dit på söndag. Wooop! I början fick jag lite småångest över att ha bokat resan, sedan gick även det över.


Ring mig då, ring.

Kram x

Missförstånd.

JAG tänker inte bleka håret. Jag hjälper någon bleka håret - jag tänker inte utsätta mitt hår för det där igen, på länge + att jag nyligen färgade håret hos frisören.

Nu ska jag tvätta.
Kram x.

Daily shore

Vad sägs om att tvätta spegeln? Eller fika. Gissa vad det blev?

Jag springer.

Vill man hänga med så får man springa.

Things will never be the same again

Funderar fortfarande på Arvikafestivalen 2010. Det skulle bli mitt fjärde år där och hittills har det alltid varit lika fantastiskt, i ur och skur. JJ spelar ju där i år! Det kan ju bara bli bra! Just nu är det just JJ och Eddie Vedder (filmmusiken till Into the Wild) som spelas på mitt Spotify.

Blekte hår igår och blev sugen på att bleka ögonbrynen - har helt svarta så ljusbruna skulle nog bara en ganska trevlig omställning... Sen kostade blekning och färg och jag som försöker vara lite ekonomiskt gjorde såhär istället: Bye bye. - Målar förstås tillbaka dem i ljusbrunt varje dag :P


Är supernöjd med mina naglar.


Experiment: nästan svart hår -> blont hår på några timmar?! -Avfärgning, L1++ blekning, vittoning, avfärgning nr 2. Mja, mjo.. det fungerade... Men det är fortfarande guldblont. Jag tror att det behövs en färgning med pärlemorsblont eller askblont för att få det vitt.

NEJ - jag misshandlade inte mitt hår på detta sätt, denna gång ;) Mitt hår har gått igenom så mycket med blekningar så det får vila liiiite till.



Det var det vackraste som fanns? Lite ovärdeliga örhängen från en italiensk designer. Sen började JJ spela igen.

 x


Klantigt värre.

Ja, hoppsan, är ju inte i London nu så det skulle stå 25/4 i förra inlägget. Så går det ibland när man skriver med lösnaglar.

Nu tycker jag att det ska sluta ryka på Island så vi kommer iväg på vår resa också, det skulle vara lite smådrygt ifall askan hindrar oss från att åka när allt är betalt osv....

Panic on the streets of London

London 15/4-1/5

Fullt upp.

Igår sprang jag mot tågen för att åka till Jonna - och missade den med ca 1 minut. Då bussen tog fem hundra år på sig ut till landet så gav jag upp, satte mig i hamnen, läste, myste i solskenet och sedan drack jag en stoooor kaffe. Helt okej det också.. tjuvlyssnade på tre killar med skön retrostil. En av de hade tatuerat sig på insidan av överarmen (aj!).. riktigt snyggt högkonstraterat porträtt.. Sådär lite poppigt.


Mittens var bitter, igen. Nu var det solen som störde hans fågelspaning.. Han får fixa små katt-solglasögon!


Min vackra katt på fågelspaning igen, lite söta leksaker som han tycker om att bolla runt med också! Pälsen är så mjuk och len när den är på utväxt.


Mania.


Såhär fin var man kanske inte när man satt nere i hamnen och surade över tågen. Men framåt kvällen var det dags för middag! Mycket trevligt, igen, även om samtalsämnena spårade ut totalt.


Kram x

Lyxfällan..

... ibland blir jag rädd för hur dåliga folk är på att hålla i sina pengar. Okej, jag köper skor stup i kvarten - det kam jag erkänna, och jag lägger ner pengar på naglar och hårfärg som egentligen är "onödigt". Men allvarligt - att gå back närmare en kvarts miljon PER ÅR på krediter och skulder. Då har man ju gjort brutalt fel i flera år (och hon hade inte gjorda naglar).


Sunny day nr 4.


Det är ändå soligt idag så jag tar en promenad. Ååååh, pratade just med Lars också och nu vill jag verkligen upp till Stockholm! Hoppas vinden vänder och molnet blåser åt andra hållet. Nästa vecka blir det förmodligen London... panic.. panic on the streets of London. <3

Marika, how ladylike to break a leg?

Damen med skorna, de ondskefulla skorna.. eller det är inte skornas fel.. det är kullerstenarnas.

Okay, wooow, slow down! This is awesome!

Jaha, dagens plan var att 1) gå till arbetsförmedlingen med betyg, 2) gå till Hektor och dricka kaffe, 3) boka flyg till Stockholm.

Strax efter att jag skrev föregående inlägg fick jag ett sms av My då jag fick reda på att Marika låg på akuten med stukat alternativt brutet ben.. whuuut? Onsdagsalkoholisten Marika hade alltså med vin i kroppen och stiletter på fötterna fastnat mellan kullerstenar och ramlat. Duktigt...

Efter en seg timme på arbetsförmedlingen då jag nästan hann äta upp en halv (liten) Marabou Schweizernöt så skrev jag under papper och begav mig till akuten.... news flash: Marika Andersson född -90 har brutit smalbenet. Duktigt..! Så efter lite kramar och resten av min chokladkaka skulle hon gipsas och JAG fick hjälpa gipsläkaren med hennes fot! DET var så coolt! Marika fattade inte att hon hade brutit benet och jag fattade inte att jag var suit up med blå gummihandskar och höll i hennes brutna ben. How awesome isn't that??!!


Mindre trevliga saker hände sedan: m*nsvärk deluxe och samtal med Hektor då jag är på väg hem: det där vulkanutbrottet på Island kommer antagligen att drabba flygtrafiken (hallelujah-moment när jag insåg att jag inte bokat biljetten än då en naturkatastrof sällan täcker kostnaderna om man vill ha en refund för det!). Glad över att jag inte förlorade en tusenlapp på det och ledsen över att jag inte får träffa stockholmarna denna helg så känner jag för en ordentlig kaffe..


Kaffe någon?

kram x


Funderar fortfarande på titanerna...

Jag brukar inte störa mig speciellt länge på varken dumma rubriker eller lika dumma filmmissar. Men om en film heter Clash of the Titans och man på sin höjd möter Kraken och Medusa så finns det ju inte ett spår av titaner. Jag ska börja leta efter någon annan som har reagerat över detta (det borde vara genomdiskuterat då filmen kom ut i USA förra månaden redan).

Idaaaag blir det att gå till arbetsförmedlingen för att komplettera med bra betyg osv.

Kram x

---
 

Men vart var titanerna?


Snygga effekter (såg i 3D) osv. osv. osv. Djinnerna var kickass, men jag letar fortfarande efter titanerna.. de förvisades ju av Zeus, Posedion och Hades och man ser inte röken av dem i filmen. Istället får vi jätteskorpioner som nyttjas som olliphanterna i Sagan om Ringen av nästan likadant klädda män, samt en svart pegasos. Men inga titaner - så varför titeln?

"Osedligt muntra".

Det var ett roligt uttryck, uppenbarligen var vi det på Book Café då vi blev tillsagda! Nästa gång får vi sitta och sura istället, så får de fråga varför vi ser så bittra ut.


God kharma

Jag räddade nog Hektors eftermiddag lite när jag gick över med lite gott kaffe som vi avnjöt till gitarrplink och 30tals musik. Jag tycker verkligen synd om alla som var tvugna att sitta inne idag - det här är nog det enda bra med att vara arbetslös - man kan unna sig att gå ut dagar som dessa!

 Jag och US pandy <3 Gjort på en Build a bear shop i Annapolis, MD! :) Han har en liten tröja men den blir så hårig av Mittens päls om han har på sig den när han ligger i sängen med sina pandavänner...

 Det blommar för fullt i skåne < som vanligt kan man klicka upp bilderna för de är så stora.. :P

OCH jag är fruktansvärt stolt! Någonting grönt (bortsett från kaktusar) har överlevt inom mitt ansvarsområde..! Wohooo, jag är sjukt nöjd med mina lockiga, konstiga växter. De har till och med blivit så stora att jag får knyta upp dem med silkesband för att de inte ska locka Mittens till att äta upp dem.



Den goda kharman då? Jo jag lämnade kvar kanske 1/4-1/3 paket kaffe hos Hektor, BARA för att vara snäll. +++++poäng på min kharma-bar! ;)

Sunny wednesday

Tredje dagen med superbra väder! Helt underbart! Ystad är så mysigt när det inte blåser stormvindar och snöslask blåser runt (vinter)!



En till bild på naglarna, tagen med blixt så man kanske ser det lite bättre än i det där guldimmiga ljuset.
Tippar:
- Det är inga problem att skriva vid datorer med så långa naglar (tycker jag, andra misstycker säkert).
- De kommer inte ramla eller brytas av. - Mittens har redan försökt i morse.
- De kommer växa ut och så kan man fila ner dem allt eftersom och plötsligt är det 100% ens egna naglar!

 

Idag ska jag nog hem om Hektor som har slut på kaffe, då jag inte hittar min kaffekokare och han har en utmärkt sådan så passar det ju sig ypperligt att vi delar på det vi har. Han får bidra med vatten och balkong utöver kokaren då.


 < exempel på sunny day look


Kram x
---
 Drygt A3. Jag blev emotionell och inspirerad och en vacker fransk dam från 20talet fick sig en smärre modifiering. Sånt kan hända, en regnig dag. 

Du där, snygging!

 < klicka på bilden för att få upp den större, orkade inte förminska den (det blev en riktigt lat dag idag). :3

Jag är supernöjd med naglarna, Alicia gjorde bara naglar på fritiden och tar alltså inte 850kr för fullt dekorerade naglar vilket folk som försörjer sig på det gör - vad jag betalade avslöjar jag inte, men Alicia är personlig tränare så detta gör hon alltså för att hon tycker att det är KUL!

Först fikade jag, My och Marika på EH och fick reda på att man inte får mysa på deras inner/bakgård på sommaren då andra hyresgäster nyttjade den på icke-vintertid. Taskigt, det som var en så varm, solig vägg...! M2 hämtade också ut ett par gorgeous moccastövlar från have2have innan jag gick till Alicia. Jag trodde att de andra skulle få följa med in och titta på, men de ville visst ha det tyst där inne (eller så vet de att M2 skulle lyckas ramla över något eller spilla över utrustningen ;) ) så tjejerna gav upp och åkte hem.

Två och en halv timme senare har man söta naglar ;* Och nästa gång blir det nog ännu billigare hos A.

Kram x

nya naglar

Bild kommer upp snart... måste bara byta minneskort i kameran. Men snygga är de!

Skönhetssömn tack.

Somnade underbart med min katt ovanför mitt huvud, han älskar att trängas på kudden för att framåt morgonkanten ha tagit över den helt. Just nu surar han över att han inte får mer frukost och har försökt protesttugga på min vackra blomma i fönstret!

Skönhetssömnen stördes av NÅGON (vem?) som ringde mig på mobilen tio minuter innan min väckarklocka. Nåja, fick i alla fall några timmars extra sömn.. imorgon blir det en tidigare morgon då jag antagligen ska in till Malmö. Vi får se vad kontoutdraget säger eller om jag får spara till Stockholm och London... får antagligen ta in på något ställe i Stockholm då ingen kunde inhysa mig där i fyra-fem nätter, så det kostar ju också.

 Denna morgon saknar jag alla back in the US lite extra mycket. Det var en sån här fin och solig morgon som det är idag som vi satte oss på tåget till Baltimore och tittade på den fina hamnen och shoppade på bl.a. Forever 21. Bilden tog Justin när jag hittade någon form av mjuk keps/mössa. Den var väldigt mycket för liten för mitt huvud också. Inte för att jag skulle ha köpt den ändå - jag passar sjukt dåligt i såna hattar men den butiken var full med massor av söta saker! Vi var nästan tvugna att prova precis allt! Främst skor! Skor i alla färger och storlekar och en riktigt vettig avdelning för herrskor också! ;)

Det kommer att bli spännande att åka tillbaka till staterna någon gång när man har råd och träffa alla, eller i alla fall många, igen!! Alla killar som gick på akademien kommer ju flytta därifrån då de graduates denna vår :)



 Okej, jag försöker föra en vettig konversation med snygga Marika just nu, över Facebook, så det går sådär. Om vart och när vi ska träffas för fika och småprat. Man kanske inte ska göra så många saker samtidigt.

Kram x

Första inlägget...

Okej, tredje (trehundrade?) gången gillt: Polli skaffar blogg! Förhoppningsvis överlever den längre än tre- eller till och med sex månader.. vilket jag tror min mest långlivade blogg gjorde. Jag antar att jag bara får spendera mer tid framför datorn eller lägga upp en liten post-it lapp på skärmen så jag kommer ihåg att gå in hit! Namnvalet kanske jag förklarar senare, det är lite sådär djupt för mig.

Imorgon ska jag i alla fall fika med My och Marika, den förstnämnda sprang jag på lite random idag på stan. Jag var jättesnäll och gav henne sista ciggen som jag hittade i min festväska - en liten blå med pandor på! Marika var ute och lekte med sina hästar så henne såg man inte röken av alls. Men hon det säkert trevligt med sina fyrbenta jättar! Vid fyra blir det även ett välbehövligt besök hos nagelteknologen - alla naglar på höger hand gick irriterande nog av så jag har kapat av alla. Jag kommer ihåg att Sonnda hade någon söt manikyr med svarta tippar i vintras.. kanske kör på något liknande om tjejen jag ska till inte kan göra dem som jag vill ha dem. ;)


Med en mordisk blick försöker min katt slå ihjäl en pensel som ligger uppe på ett bord. Dags att stoppa honom innan han petar sig själv i ögat eller nåt sånt.

Kram. xx

RSS 2.0